Νέα χρονιά, νέες υποσχέσεις!

January 9, 2018

 

Ήδη διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς. Η ζωή έχει επιστρέψει στους μετά εορτών ρυθμούς, τα σχολεία ξανάνοιξαν και το πρόγραμμά μας είναι ήδη γεμάτο από δουλειές που πρέπει να γίνουν.

 

Κάθε χρόνο θέτουμε νέους στόχους και δίνουμε στον εαυτό μας υποσχέσεις με τη δέσμευση (και κυρίως την ελπίδα) ότι θα τις τηρήσουμε.

 

Πρώτη και κύρια υπόσχεση, να ξαναβάλουμε τη διατροφή μας σε τάξη. Γιορτές ήταν, χαλαρώσαμε, αφήσαμε τον εαυτό μας ελεύθερο, φάγαμε και ήπιαμε λίγο παραπάνω αλλά φτάνει. Πάν μέτρον άριστον! Μας χωρίζουν μόνο 5 μήνες από τις πρώτες μας εξορμήσεις στην παραλία. Ξεκινάμε συνειδητά και αποφασιστικά! Τρώμε μικρές μερίδες, καταναλώνουμε φρούτα, λαχανικά και σούπες και πίνουμε άφθονο νερό!

 

 

Βασικός σύμμαχος στην απώλεια βάρους είναι η σωματική άσκηση. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να ξεκινήσουμε εκείνη τη γυμναστική που επί τόσο καιρό συζητάμε και όλο την αναβάλλουμε. Θέτουμε μικρούς στόχους και προσπαθούμε να τους πραγματοποιήσουμε. Κάνουμε γιόγκα, πιλάτες ή επιλέγουμε αεροβική άσκηση. Ακόμη και αν δεν έχουμε χρόνο να πάμε στο γυμναστήριο, βρίσκουμε μισή ώρα να βγούμε για τρέξιμο, περπάτημα ή κάνουμε μερικές εύκολες ασκήσεις στο σπίτι. Ότι και να καταφέρουμε να κάνουμε, είναι σίγουρα προς όφελός μας!

 

Κοιμόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε. Μεγάλη κουβέντα ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι! Εκμεταλλευόμαστε τις ώρες ύπνου των παιδιών και αντί για δουλειές, χαλαρώνουμε κι εμείς. Όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας, οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ. Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό, πάμε για ύπνο όσο πιο νωρίς το βράδυ μπορούμε αντί να κάτσουμε μπροστά στην τηλεόραση στις 11 το βράδυ και να μας πάρει ο ύπνος εκεί!

 

Περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όλοι χανόμαστε στην τρέλα της καθημερινότητας και ξεχνάμε την ανθρώπινη επαφή. Πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που είδαμε τους φίλους μας; Τα αδέρφια μας; Η πραγματική ανθρώπινη επικοινωνία είναι ανεκτίμητη. Σίγουρα δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου αλλά επιδιώκουμε να βάλουμε στο πρόγραμμα –έστω του σαββατοκύριακου- μια ώρα για αγαπημένους ανθρώπους!

 

Υιοθετούμε μια θετική στάση ζωής. Όσες δυσκολίες και προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε σίγουρα υπάρχουν πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες και συνήθως ξεχνάμε να τα εκτιμήσουμε. Παίρνουμε βαθιές ανάσες, χαιρόμαστε με τα μικρά και απλά πράγματα της ζωής και διατηρούμε την αισιοδοξία μας.

Μην ξεχνάτε: Κάθε μέρα ξημερώνει μια νέα μέρα!

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

T. +30 6932322100

Piraeus Greece

©2017 by Jazzberry